Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Padlizsán-krém recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 4 darab padlizsán
» étolaj (kb.1,5 dcl )
» tojás 4 db
» só
» bors
» citromlé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A padlizsánokat megsütjük,ajánlott szénen sütni,ha megsültek egy tállal lefödjük,hogy gözölögjenek meg,mert könnyebb meghántani,ezután egy fabárddal összetörjük(lehet nemesacélból készült vagy müanyag bárddal is csak fémet ne használjunk mert a padlizsán megbarnul) az összetört padlizsánt hadjuk kihülni és közben majonézet készitünk a tojássárgájából és ezután az összetört padlizsánt és a majonézet összekeverjük,izesítjük:só ,bors és izlés szerint citromlével.Kennyérre kenve fogyasztjuk,paradicsommal, paprikával.Jó étvágyat !!!
Megjegyzés / tipp:

Nagyon könnyü és egészséges étel és minden alkalomra megfelel.
2 komment 8 ember kedveli farkas1945
2012.01.14 13:58
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2017.04.16. 23:20 (#2)
Egyetértek az előttem szólóval, a reszelt hagyma fontos része a pástétomnak. Nem értem a "bárd" használatát, nem ökröt kell letaglózni! A nemesacél miért nem fém? Bármilyen kés használható hozzá, kivéve a vasból készültet, de olyan legfeljebb valamelyik bennszülött törzsnél található! Nem hiszem, hogy az elkészítési ideje 45 perc! Csak a sütéshez kell 1 óra, innentől kezdve hitelét vesztette a receptíró...
fila 2012.01.19. 16:04 (#1)
Bizony finom, ajánlom a hagymás változatát (az összetört padlizsánhoz reszelni) is kipróbálni.
Házi készítésű majonéztől egy idő óta félek.
Címkék
padlizsánokat megsütjük, tállal lefödjük, fabárddal összetörjük, padlizsán megbarnul, összetört padlizsánt, majonézet összekeverjük, tojássárgájából, padlizsánokat, összekeverjük, paradicsommal, gözölögjenek, nemesacélból, citromlével, összetörjük, fogyasztjuk, használjunk, paprikával, egészséges, padlizsánt, meghántani, padlizsánt, alkalomra, összetört, padlizsán, összetört, majonézet, készitünk, megbarnul, majonézet, Padlizsán, fabárddal, Kennyérre, darab padlizsán, étolaj, tojás, bors, citromlé,
A tökéletes rántott sajt
3 komment 20 ember kedveli
Kinder Paradiso házilag
0 komment 2 ember kedveli
Bakonyi csirkeragu
0 komment 9 ember kedveli
Tarhonyás krumpli kolbásszal
1 komment 9 ember kedveli
Böjtös káposzta.
1 komment 9 ember kedveli
Töltött patisszon...
0 komment 4 ember kedveli
Majonézes tojássaláta
0 komment 8 ember kedveli
Kókuszgolyó gyorsan
0 komment 4 ember kedveli
Őszibarack bundában sütve
1 komment 11 ember kedveli
Bögrés fánk
0 komment 28 ember kedveli
Szilveszteri savanyú lencseleves
0 komment 2 ember kedveli
Betyár batyu
0 komment 7 ember kedveli
Sárga szerelmes levél /hűvös időben ajánlott készíteni/
0 komment 4 ember kedveli
Túrós bejgli
1 komment 4 ember kedveli
Cukkini pörkölt
0 komment 4 ember kedveli
Diós-mazsolás kalács
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.